Uppdrag

SAAB, AE Aerostructures

2015 - 2017

Cadsystem: Catia V5 PDM: 3DCOM

A321, OWE

A321

A321

Som AE i projektet Overwing Escape Door (OWE) till Airbus flygplan A321 (dörren ska endast användas i nyproduktion) var främst uppgiften att leda ett team med verktygskonstruktörer och att göra en del koncept för att testa byggbarhet och underlätta för verktygskonstruktörerna.

I projektet var vi två st AE, vilket var väldigt bra då det var ett komplext projekt. Till min hjälp hade jag en väldigt erfaren och noggrann AE, som har varit AE i flera olika projekt. Han tog hand om tidsplanering och stöttning mot konstruktion (produktkonstruktion, mestadels skrov). Han hade dessutom gjort byggplanen för hela konstruktionen.

Att svara upp med frågor mot Airbus och färdigställa tillverkningsunderlag för verktygssatsen var mina huvudsakliga uppgifter. Jag fungerade även som expert inom verktygskonstruktion när upphandling skedde för huvuddelen av produktionslinan. Den delen gjorde Kuka med produktion i München (kontor i Bordeaux).

A350-1000, FSF

Fairing

Fixed Fairing

Flap Support tillverkas i Saabs regi, där den mekaniska delen, Flap Support Structure (FSS) tillverkas i egna lokaler i Tannefors medan kåpan som skyddar mot yttre miljö, Flap Support Fairings (FSF), tillverkas i Al-Ein i Förenade Arabemiraten.

Min uppgift som AE i FSF var att ta fram en verktygssats för produktionen i Arab Emiraten. Detta gjorde att de ville ha en liknande lösning som de redan har (de tillverkar FSF för flera olika Airbus plan). Projektet var mycket tidskritiskt. P.g.a. det beslutades det att tillverkningen av verktygssatsen skulle förläggas externt. Flera resor gjordes till Manchester där till slut en tillverkare valdes.

Det förekom väldigt mycket resor till den externa tillverkaren och även några till Arabemiraten, men då verktygssatsen fungerade utan några allvarliga problem så behövdes inte jag heller så mycket där.

A350-1000

A350-1000

Då projektet var mycket tidskritiskt förekom väldigt mycket övertid för mig och mitt team. Flera veckor var över 60h. Trots detta tyckte både mitt team och jag at det var både mycket roligt och givande projekt. Vi lärde oss massor, jag lärde mig både mycket inom verktygskonstruktion, tids- /resursplanering och även de mjukare sidorna, hur man får en grupp att må bra tillsammans. Detta var något jag inte riktigt fick fram som AE på Aerosystems.

SAAB Aerostructures