Thure, Thurex Development

Tomas "Thure" Turesson har arbetat inom mekanisk konstruktion sedan examen våren 1999. Han har också ett drivande intresse inom programmering och tycker det är roligt att hitta lösningar på vardagliga problem.

Ett par problem som dykt upp är bl.a. det irriterande att aldrig komma ihåg de där sakerna som skulle köpa när man är i en butik (t.ex. Jula). Lösningen var då att göra en app till android. Appen fungerar som en lista där man skapar ett konto och sedan letar upp de man vill dela listan med. I listan lägger man in de saker man t.ex. vill ha inhandlat (eller en packningslista för campingturen, så man alltid har samma lista) då man har delat listan så behöver det inte vara en själv som köper in den. Helt plötsligt ligger prylen på byrån i hallen. Appen heter Thurex lists och finns helt gratis att ladda hem på Google Play.

Ett annat problem har varit svårigheten att hitta lämplig Axel/Hål-tolerans. Alltid mycket att räkna på för att hitta en vettig spel- eller greppassning. Lösningen har då varit att visa grafiskt hur mycket en axel eller ett hål tillåts variera, dessa 2 grafer ställs mittemot varandra och då ser man direkt spel/greppassning. Appen har testats av flera personer. Appen finns gratis att ladda ned på Google Play och den heter Thurex Tolerances.

Ett utmärkande drag är att det nästan alltid är full fart och en varierande fritid, såsom att vara innebandytränare, åka skridskor och slalom, spela brädspel, koda och åka på weekendsemestrar till intressanta och historiska platser och städer såsom Rom, Wien och Paris.

Denna sida är tänkt som ett skyltfönster för att visa vem Turesson och Thurex Development är.

Hoppas ni finner denna platsen intressant och i så fall tveka inte att ta kontakt.

Geografiskt arbetsområde är Östergötland, helst kring Linköping